Koirien Karjala haukuttiin ensi-iltaan

10.9.2020

Koirien Karjala -musiikkinäytelmän ensiaamu haukuttiin Kotkassa.


Kotka

Koirien Karjala sai ensi-iltansa kello 9.15 yhteisötalo Messin sisäpihalla 10. syyskuuta.

Koirien Karjala (noin 40 minuuttia) on musiikkinäytelmä lapsille ja koko perheelle. Siinä koetaan 11 000 vuotta koirien ja ihmisten yhteiseloa Suomessa ja Karjalassa. Kanteletaiteilija Minna Raskisen musiikki ja ihmisrooli kertoo kulttuurista ja historiasta. Käsikirjoittaja Petri Pietiläisen koirarooli haukkuu koiran merkitystä ja koiran ihmisille kummallistakin käytöstä. Teos nojaa sekä Kalevalan että Kantelettaren tunnelmiin.

Teoksen idean voi kiteyttää teemalaulun sanoja mukaillen.

Me Karjalan koirat haukumme nyt historiaa

Me Karjalan ihmiset laulamme paljon loitsuja

Niissä kerrotaan kyllä koirista, mutta myös että

maailma syntyikin sotkan munasta,

koirien haukkua nyt kuunnelkaa.


Tulkaa mukaan hauskalle ja haukkuvalle matkalle musiikkiin ja historiaan. Saatte tietää monta erikoista asiaa, kuten sen mistä on peräisin ja miltä aikoinaan maistui Mustin murkina sekä miten koiran avulla parannettiin kauan sitten tauteja. Tarjolla musiikkihistoriallinen matka koiran ja ihmisen ystävyyteen!

Esitys on pääasiassa akustinen ja sopii koko perheelle esikoululaisista aina iäkkäämpiin saakka.

Työryhmä Minna Raskinen ja Petri Pietiläinen, kiittää Etelä-Karjalaan, Kymenlaaksoon, Itä-Uudellemaalle, Päijät-Hämeeseen ja Etelä-Savoon lähtevästä kiertueesta Suomen Kulttuurirahasto/Etelä-Karjalan rahastoa, Karjalan Kulttuurirahastoa, Karjalan Säätiötä ja Kotkan kaupungin elinvoimalautakuntaa. Nämä tahot mahdollistivat näytelmän esitykset kouluille ilmaiseksi.

Tervetuloa kokemaan historiallista haukuntaa ja laulantaa.