Kymsoten terveysasemat avoinna

3.8.2020

Kymsoten terveysasemat ovat auki 3.8.2020 alkaen. Korian ja Jaalan terveysasemat pysyvät edelleen suljettuna vastaanottojen osalta. 


Lääkäri- ja hoitajavastaanotot toimivat ajanvarauksella. Palvelun tarpeessa tai vastaanottoajan varaamiseksi suositeltavin tapa on olla ensin yhteydessä puhelimitse.

Puhelinpalvelussa sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen ja kiireellisyyden, ja järjestelee potilaalle sen perusteella tarvittavan hoidon. Vastaanottoja voidaan perinteisen tavan lisäksi järjestää halutessa puhelimitse tai videoneuvotteluna.

Terveysasemalle voi ottaa yhteyttä myös sähköisesti hyvis.fi-palvelun kautta.

Omaolo.fi-palvelun kautta voit myös lähettää oirearvion ammattilaiselle, jos kärsit esimerkiksi virtsatietulehdusoireesta tai alaselkäkivusta, tai epäilet koronavirustautia tai sukupuolitautia.


Terveysasemalla saa asioida toistaiseksi vain terveenä, eli jos sinulla on hengitystieinfektio-oireita kuten esimerkiksi yskää, nuhaa, kuumetta tai kurkkukipua, ripulioiretta tai epäilet sairastavasi koronavirustautia, emme voi ottaa sinua terveysasemalle vastaanotolle.

Ota yhteys tällöin hoidon tarpeessa päivystysapuun puh. 116 117.

Hamina terveysasema avoinna ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14, puhelin 020 633 6250 Haminan kiirevastaanotto avoinna joka päivä klo 8-22, puhelin 040 632 2142


Kotkan terveysasemat avoinna ma-pe klo 8-16 puhelin 020 633 6500. Laajennettu vastaanotto siirtyy Kotkansaaren terveysasemalle 3.8.2020, avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 8-18. Aikaisemmin käytössä olleeseen NopSa-vastaanottoon on tullut muutos. Asiakkaita pyydetään nyt pääsääntöisesti olemaan yhteydessä terveysasemaan ensin puhelimitse. Tavoitteena on lisätä potilasturvallisuutta,

Tavoite on vähentää infektioaltistusta ja välttää turhia jonotuksia. Hoidon tarpeen arviointia tehdään terveysasemalla myös ilman ajanvarausta.


Kouvola Terveysasemat avoinna ma-pe klo 8-16.

Korian ja Jaalan terveysasemat on suljettu toistaiseksi vastaanottojen osalta. Laajennettu aukiolo, klo 8-18 Katajaharjun terveysasemalla maanantaisin ja keskiviikkoihin.

Virolahden, Miehikkälän, Pyhtään ja Marjoniemen terveysasemat avoinna normaalisti. Kts. aukioloajat toimipisteittäin www.kymsote.fi.