Viihdekuoro jatkaa laulamista

28.8.2020

Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajat jatkaa laulamista koronapilvistä huolimatta.


Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajat aloittelee Kotkan Opiston opintoryhmänä harjoituskauttaan. Ensimmäiset harjoitukset Opintokeskus Karhun musiikkiluokassa ovat syyskuun ensimmäisenä tiistaina. Laulukauden turvallisuuteen on varauduttu siten, että luokassa ei istuta vierivieressä vaan penkin verran tyhjää tilaa on jokaisen laulajan kummallakin puolella. Lisäksi opiston ohjeen mukaan pestään kädet, käsitellään vain omia nuotteja. Luokassa on myös käsidesiä. Toistaiseksi lauletaan ilman maskeja, mutta seurataan ohjeita niiden käytön osalta.


Keväällä jäi keväiset konsertit pitämättä, joten harjoiteltavissa lauluissa siirrytään jouluohjelmistoon viimeistään lokakuussa. Kausi aloitetaan keväällä saatujen uusien sovituksien harjoittelulla. Uusia kappaleita on ohjelmistossa runsaasti ja luvassa on kotimaisia viihdemusiikin suosikkeja Juicesta Junnuun sekä Hectoriin. Puheenjohtaja Niina Raholan mukaan ”Korona on tuonut haasteita kuorolaulamiselle, mutta ohjeita noudattamalla uskomme laulaminen onnistuu. Etäisyyden pito muihin laulajiin ja se ettei tulla kipeänä paikalle on varmasti ne tärkeimmät keinot. Lisäksi tietysti seuraamme ylempää tulevia ohjeita jatkuvasti ja noudatamme niitä. Hienoa päästä laulamaan yhdessä pitkän tauon jälkeen.” Viihdekuoro Hyvän Tuulen laulajien kuoronjohtajana toimii kuudetta vuotta Mikko Hauhia.

Kuoroon otetaan uusia laulajia ja edellytyksenä on että olisi hieman nuottikorvaa, intoa opetella ja halu laulaa kuorossa. Kuoronjohtaja Mikko Hauhia koelaulattaa kiinnostuneet, jotta löydetään oma ääniryhmä. Moniääninen kuoro tarvitsee laulajia matalaäänisistä miehistä aina kirkkaisiin sopraanoihin.

Tutustumaan voi tulla tiistaina 1. syyskuuta 2020 klo 18.30 Opintokeskus Karhun musiikkiluokkaan, kunhan muistaa pitää etäisyyttä ja noudattaa opiston ohjeita liikkumisesta.

Lisätietoja puheenjohtaja Niina Rahola 050 306 5584, niina.rahola@gmail.com